Home Публикации за района Ваканционно селище – Почивка на планина

Ваканционно селище – Почивка на планина

Ваканционно селище КОПРЕН предлага уютна обстановка и много природни забележителности в района на Чипровския Балкан – Западна Стара Планина. В близост има красив водопад, възможност за разходка излет по новите туристиески пътеки, които в последните години са създадени по различни международни програми за развитие на туризма. Пътека към връх Копрен висок 2119м и околните върхове. Прекрасно място за отмора, местности спиращи дъха със своята красота и природа. Заредете се с енергията на природните красоти в Стара Планина с студените води на поточетата и Копренски водопади около с. Копиловци.

Това са 3 неголеми водопада (Дуршин скок, Воден скок и Ланжин скок). Водопадите са разположени на различни места в района като височината им е между 5 и 10 метра.

Копренската екопътека започва от село Копиловци, разположено в Северна България, на около 130 км от София. Преходът трае около пет часа и е препоръчително да се прави с водач. Пътеката ще ви отведе в местността под връх Копрен. Общата дължина на маршрута е около 20 км, като част от него минава съвсем близко до сръбската граница. Пътеката минава покрай водопадите Дуршин скок и Воден скок.